Volledig scherm
PREMIUM
Anouk Piepers bij de grote bol op de rotonde Hoek Promenade. Met de verlichte boom aan de andere kant van het complex moet het een van de blikvangers worden van de nieuwe feestverlichting in Uden. © Van Assendelft Fotografie

Efteling-sfeertje in het centrum van Uden tijdens de feestdagen

UDEN - Droomvlucht in de Efteling. Dat sfeertje moet het winkelcentrum van Uden tijdens de komende feestdagen gaan uitstralen dankzij de nieuwe feestverlichting. Op zoek naar de wow-factor voor 200.000 euro. 

Terwijl de feestverlichting in het centrum van Uden nog wordt opgehangen, regent het al reacties op Facebook. ,,Is dit het?”, vragen Udenaren zich af bij een foto van een paar armzalige lijntjes groen boven de Marktstraat. Anouk Piepers (31) moet er hartelijk om lachen. 

 1. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
  Bij de dorpspomp

  Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

  Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.
 2. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
  PREMIUM

  De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

  BERNHEZE/OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.