Volledig scherm
Veldles in de Maashorst: terwijl een jongen door een verrekijker naar taurosstieren tuurt, prutsen anderen met hun veldloep. © Maarten van den Hurk / BD

Even geen schoollessen tussen grazers Maashorst

NISTELRODE - Natuurcentrum De Maashorst geeft even geen veldlessen waarbij basisscholieren in een gebied met grote grazers komen. Dit besluit is genomen naar aanleiding van het incident met de tauros die wandelaars aanviel. 

De veldlessen ‘Op speurtocht in de Maashorst’ gaan juist over de zogeheten procesnatuur in het gebied. Begrazing door taurossen en wisenten vormt daarvan een wezenlijk onderdeel.  Voor deze veldlessen trekken gidsen met schoolkinderen een begrazingsgebied in dichtbij het natuurcentrum in buurtschap Slabroek.

Het ongeluk met de tauros gebeurde zaterdag in een ander deelgebied van de Maashorst.  Vanwege de ontstane onrust heeft het natuurcentrum toch de veldlessen stilgelegd. Scholen hebben het aanbod gekregen om een andere activiteit te doen, buiten de begrazingsgebieden. Het natuurcentrum verzorgt al jaren lessen voor alle basisscholen van Bernheze, Landerd, Oss en Uden.

,