Vooral voor fietsers en bromfietsers zijn de Kornetstraat (foto) en Land van Ravensteinstraat in Uden erg krap. Uden gaat aan beide zijden van de weg een vrijliggend fietspad aanleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vooral voor fietsers en bromfietsers zijn de Kornetstraat (foto) en Land van Ravensteinstraat in Uden erg krap. Uden gaat aan beide zijden van de weg een vrijliggend fietspad aanleggen. © Van Assendelft

Extra fietspad kost Uden bijna miljoen meer dan begroot

UDEN - De keuze om niet één maar twee vrijliggende fietspaden naast de Land van Ravensteinstraat en Kornetstraat te leggen, gaat Uden flink geld kosten. De aanleg is begroot op 1,9 miljoen euro, bijna een miljoen meer dan drie jaar geleden nog werd gedacht, en moet dit jaar van start gaan.  

Eind 2018 hakten burgemeester en wethouders de lastige knoop rond de Land van Ravensteinstraat/Kornetstraat  al door. Om de drukke toegangsweg naar het centrum voor fietsers minder gevaarlijk te maken, komt er aan beide zijden een vrijliggend fietspad. Precies zoals de aanwonenden zelf hadden voorgesteld. Die kwamen met dit alternatief op de proppen toen de gemeente in eerste instantie een plan presenteerde dat uitging van één breed fietspad voor fietsers in beide richtingen.  

  1. Boekel vraagt nóg eens 1,2 ton voor ‘relatietherapie’ De Elzen
    PREMIUM

    Boekel vraagt nóg eens 1,2 ton voor ‘relatie­the­ra­pie’ De Elzen

    BOEKEL - Een kleine tweeënhalve ton. Op dat bedrag komt de teller van de gemeente Boekel te staan voor de aanpak van de overlast door varkenshouderijen in buurtschap De Elzen, áls de gemeenteraad instemt met het voorstel van het college voor nog eens 1,2 ton. Het gemeentebestuur gaf eerder al 127.000 euro uit om af te zijn van de klachten over stank, lawaai, vliegen en verkeersoverlast door zwaar transport.