Volledig scherm
Pronkstuk op de Luchtmachtdagen: de twee F-35's die donderdagavond vanuit Amerika arriveerden. © Hans van Alebeek

‘F-35 is eigenlijk maar een lelijk bakbeest, F16 is sexy’

VOLKEL - In een ver hoekje op de Luchtmachtdagen Volkel staan twee F-35's, de kroonjuwelen van de Luchtmacht te pronken. Rijen dik staat het publiek om de JSF, zoals ie ook wel bekend is, te fotograferen. En helemaal als de motoren aangaan. 

,,Mooi toch die F-35? Die moet je zien”, zegt Marcel Veenhof uit Hengelo. Zijn maatje Joe Velthuis is het daar niet mee eens. ,,De F-16 is veel en veel mooier. Dat is tenminste een sexy vliegtuig, mooi en rank.” 

Volledig scherm
Björn Peterse met zijn collectie sleutelhangers. © Hans van Alebeek

Björn Peterse uit Tiel laat zich in dezelfde woorden uit: ,,De F-35 is eigenlijk maar een lelijk bakbeest. Maar wel een verfijnd bakbeest. Er zit geen hoekje op, alles is rond en glad. Maar geef mij maar de F-16.” En ook hij zegt het: ,,Die is sexy.”  

Björn Peterse bezocht in 1999 voor het eerst een Luchtmachtdag, samen met zijn vader. Sindsdien heeft hij er geen een overgeslagen. Als herinnering hangen aan zijn rugzak tientallen luchtmacht-sleutelhangers. ,,Gewoon omdat ze zo mooi zijn", zegt hij. 

  1. Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    UDEN - Op het moment dat binnen in een volle zaal de officiële opening werd verricht, mochten de schaatsers al ruim een half uur het ijs op. En daar stonden ze voor in de rij. Onder die wachtenden waren ook Anouk van der Ven (20) en Dion van der A (18). ,,We maken er elk jaar een sport van om als eerste te zijn, en dat is dit keer weer gelukt’', zeggen de twee lachend wanneer ze net hun eerste rondjes hebben gereden. ,,Nu is het ijs nog hard, waardoor je lekker snel gaan.’'