Volledig scherm
PREMIUM
Typerend beeld bij het optreden van YouTube-act Supergaande: artiesten Nesim Najih en Qucee kijken niet naar het publiek maar naar de camera achterop het podium. © Maarten van den Hurk / BD

Familie- en tienerfestival YOUdnz
komt moeizaam uit de startblokken

UDEN - YOUdnz, het Udense festival dat mikt op de YouTube-generatie, heeft Paaszondag een lastige start gemaakt. Waar grote broer UDNZ zaterdag weer een uitverkocht huis trok, bleef het op de familie- en tienerdag te rustig.

Amper zevenhonderd bezoekers stonden in het Bevrijdingspark toen zondag iets na zessen Famke Louise, een ster toch voor jongeren van nu, het podium van YOUdnz beklom. De organisatoren Robin van Soest en Peter van Kessel wisten toen al: hier moet dik geld bij. De circa 30.000 in het programma gestoken euro's gingen er niet uit komen. 

  1. Klok rond: ‘Nul seconden bezig met hoeveel uren ik draai’
    PREMIUM

    Klok rond: ‘Nul seconden bezig met hoeveel uren ik draai’

    Een kok maakt lange, intensieve dagen om de gasten in het restaurant te behagen. In de serie 'De klok rond’ lopen we mee met mensen die een bijzonder, bewonderenswaardig of jaloersmakend werk hebben. De kok spreekt over lange werkdagen, gerechten waar je vrolijk van wordt en het vele handwerk. ,,Fantastisch om iets te maken wat voorziet in een levensbehoefte.” De kok van sterrenrestaurant Oonivoo in Uden in de zomerserie De klok rond.