Volledig scherm
PREMIUM
De ouders en zusje van de overleden Eva Blijleven-Timmermans uit Uden steken een kaarsje aan bij het herdenkingshoekje in de woonkamer. © Van Assendelft

Familie moest afscheid nemen van ernstig zieke Eva: ‘Waarom kon niks in de wereld haar helpen?’

UDEN - Ondanks een mogelijke behandeling in Amerika moest de familie Blijleven-Timmerman uit Uden afscheid nemen van hun ernstig zieke dochtertje Eva, dat net twee jaar oud was geworden. ,,Eva moet gedacht hebben: mama houdt me vast, dus ik mag opgeven.”

Quote

Een concreet behandel­plan voor LBSL DARS2 laat minstens zes jaar op zich wachten

Nikita Timmerman , moeder Eva Blijleven

Ze zullen altijd de ouders van twee dochters blijven ook al hebben ze Eva verloren, Stefan Blijleven en Nikita Timmerman uit Uden. En Yara (4) zal altijd zeggen dat ze een zusje heeft. De familie blijft altijd positief, hoewel de hoop op een oplossing dit jaar vervloog. Op 24 augustus overlijdt hun geliefde Eva aan de gevolgen van LBSL DARS2, een ernstige, ongeneeslijke ziekte aan de hersenen.  Een erfelijke aandoening die zich kort na de geboorte openbaart. De familie moet verder leven zonder jongste zus en dochter. ,,We wisten dat dit de uitkomst kon zijn, maar als het dan gebeurt, blijft het superzwaar”, aldus moeder Nikita.