Volledig scherm
Het gala van havo/vwo. © Hans van Alebeek

Feestelijk gala havo/vwo trekt door zonnig Uden

UDEN - Voor de tweede avond op rij was het centrum van Uden het decor voor een fraaie stoet bolides en buitenissige voertuigen met daarin de trotse eindexamenkandidaten havo/vwo van het Udens College. 

Elk jaar goed voor veel publiek dat donderdagavond rijen dik genoot van de ronkende motoren en feestelijk uitgedoste leerlingen. 

Van de Nieuwe Markt naar theater Markant is maar een klein eindje rijden maar toch deden de deelnemers aan het gala er behoorlijk lang over voordat ze konden uitstappen bij het theater. 

Overigens reden er donderdag beduidend minder tractoren mee dan woensdagavond in de galastoet van het Udense vmbo. Maar in beide gevallen veel oude klassiekers, dure racemonsters en gekke voertuigen. Alelmaal met maar een doel: opvallen in de stoet. 

Volledig scherm
Het gala havo/vwo. © Hans van Alebeek
Volledig scherm
Een lange stoet. © Hans van Alebeek
Volledig scherm
Feest voor de eindexamenkandidaten. © Hans van Alebeek
Volledig scherm
Op de bierfiets. © Hans van Alebeek
Volledig scherm
Een klassieker in de stoet. © Hans van Alebeek
Volledig scherm
Het gala havo/vwo. © Hans van Alebeek
Volledig scherm
Nog een bijzonder voertuig. © Hans van Alebeek
  1. OM eist 27 maanden cel voor veroorzaker ernstig ongeval Rembrandtlaan in Veghel
    PREMIUM

    OM eist 27 maanden cel voor veroorza­ker ernstig ongeval Rembrandt­laan in Veghel

    VEGHEL - De 25-jarige Veghelaar, die op 30 november 2018 met zijn BMW een 17-jarige fietser aanreed op de Rembrandtlaan, moet 27 maanden achter tralies doorbrengen. Dat stelde officier van justitie P. Visser woensdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch. Het OM vroeg daarnaast om een rijontzegging van 10 jaar voor het onvoorzichtige rijgedrag van de man, dat leidde tot zwaar lichamelijk letsel. ,,Hij heeft lak aan andere mensen in het verkeer.”