Volledig scherm
Grappige verwikkelingen in de kapsalon met een 'akelige kattenkop' als eigenares. © Franka Willems

Feestend genieten van Pronkzitting Zijtaart

ZIJTAART - Veertien acts vrijdag in Zijtaart bij de Pronkzitting in het dorpshuis, meest van de Reigers zelf, en publiek ging er feestend in mee. Het werd een topavond met een hoofdrol voor Blaaskapel De Boemelaars.

Presentator Wiljan van Hoof gaf de jongste dansmariekes, met Sterre van 4 als jongste, voor hun dans flink wat complimenten. Later in de dansshow kwamen ze als vrolijke heksen nog beter tot hun recht. Ook de spook-, skelet-, en poppenspelgroep waren een lust voor het oog. Mede door de meeslepende muziek en afwisselende choreografie.

Harten 4, een vriendinnengroep, liet het wel en wee van een kapperszaak voorbijkomen. Alle teksten werden zelf bedacht. De zang was zowel in het Nederlands als Engels. “Manlijke modellen hebben overal haar, behalve op de kop”, werd geklaagd om het dan om te draaien. “Kaal: Zo glad, glimmend en sexy.”

De vier Old Italien guys hadden wat moeite om het podium op te komen. Daar bleek de zeggingskracht van hun wandelstokken te komen. Ze wisten daarmee flink wat applaus binnen te slepen. Vanaf het moment dat ‘Meer as 11’ startte, werd duidelijk dat het een topavond werd. Vlot kwamen oude bekenden van televisie op. Allemaal in prachtige kostuums en de juiste sfeer pakkend. Bovendien kon er lekker meegezongen worden.

Publiek liet zich na de pauze meenemen met ZOT (Zijtaarts Ondernemers Team). Ze doen al jaren mee en daar is iedereen maar wat blij mee. Dans en sketchjes werden gewaardeerd, maar publiek ging met de ‘Rv11 en bestuur’ uit hun dak met het Reigersfestijn waarbij steeds weer nieuwe artiesten het podium op kwamen. Meezingen was de zaal niet genoeg. De handen gingen de lucht in, er werd meegedeind en hier en daar ontstond een polonaise.

Voor zaterdagavond verwacht de organisatie weer een volle bak met 325 toeschouwers in Dorpshuis Het Klooster.

Volledig scherm
Oude bekenden van televisie in juiste kledij en sfeer doen het uitstekend bij de Pronkzitting van de Reigers. © Aard van Hoof