Volledig scherm
Het nieuwe festival vindt zaterdag 22 juni plaats op BillyBird Park Hemelrijk in Volkel. © Maurice Vinken

Festival Someone Told Me gaat ‘naar buiten’ in Volkel: ‘Wij waren op slag verliefd’

VOLKEL - Een eclectisch concept met urbanmuziek uit de top 40: daar staat Someone Told Me Outdoor volgens Kenny Mordang voor. Het festival, dat eerder indoor-edities kende in uitgaanscentrum Time Out in Gemert, gaat voor het eerst ‘naar buiten’ met edities op Douvenrader Park in Heerlen (25 mei) en BillyBird Park Hemelrijk in Volkel (22 juni).

Hoewel de line-up voor de Limburgse editie reeds bekend is, met namen als Lil’ Kleine, Broederliefde, Boef en Josylvio, blijft het voorlopig gissen wie het publiek in Volkel gaat vermaken. ,,De line-up maken we morgen of overmorgen bekend. Dat gaat niet lang meer duren", weet Mordang, mede-eigenaar van evenementenorganisatie Essential.

Wel is bekend dat menig bezoeker met een relatiestatus-bandje over het festivalterrein zal banjeren. ,,Bij de ingang kunnen bezoekers kiezen uit drie verschrillende bandjes. Een groen bandje staat voor single, een blauwe voor hard to get en rood voor bezet. Dat lijkt ons een leuke toevoeging aan het festival", legt Mordang uit. Hij beaamt dat het vooral leuk is voor de wat jongere bezoeker. Kinderen vanaf 16 jaar hebben toegang tot het festival, dat van 13.00 tot 23.00 uur duurt.

Locatie

Over de locatie hoefde de organisatie, bestaande uit Essential en Eye 4 Dance, niet lang na te denken. ,,In BillyBird Park Hemelrijk waan je je echt op vakantie. De achtbaan, waar de bezoekers tijdens het festival in kunnen, maakt het helemaal af. Wij waren op slag verliefd.” Nu de bezoekers nog.