De vernieuwde fietspaden langs de Populierlaan in Veghel.
Volledig scherm
De vernieuwde fietspaden langs de Populierlaan in Veghel. © Gemeente Meierijstad

Fietspaden Populierlaan Veghel zijn weer up to date

VEGHEL - De fietspaden langs de Populierlaan in Veghel liggen er weer goed bij. Vanaf mei is er aan gewerkt. De nieuwe inrichting moet bijdragen aan een betere verkeersveiligheid.

De paden zijn in verband met de dubbele rijrichting verbreed naar drie meter en voorzien van rode asfaltverharding; eerder was met de dubbele rijrichting voor fietsers op de Bundersweg al goede ervaring opgedaan, aldus de gemeente Meierijstad. 

Dagelijks maken volgens de gemeente zo’n 1.500 fietsers gebruik van de route in noordelijke of zuidelijke richting en zo’n 3.500 fietsers kruisen de weg in oostelijke of westelijke richting. Het Zwijsen college, Fioretti college, ROC de Leijgraaf en basisschool de Uilenbrink zijn belangrijke plekken van bestemming of herkomst van veel fietsers.

Fietsers houden, ondanks de regels, niet altijd het juiste fietspad aan; Ze kiezen dan de kortste weg of de weg van de minste weerstand, aldus wethouder Harry van Rooijen: ,,Op de fietspaden langs de Populierlaan reden ook veel fietsers ‘tegen de draad in’. Zowel op de wegvakken als op de kruisingen. Medeweggebruikers verwachten dat niet en dat maakt die fietsers kwetsbare verkeersdeelnemers. Daar wilden we wat aan doen. Kruisingen en rotondes zijn nu in beide richtingen over te steken.”

De reconstructie van de fietspaden Populierlaan is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Noord-Brabant.