File op de A2 bij Eindhoven, het komt vaak voor, net als op de A50. Smartwayz.nl zoekt oplossingen anders dan het aanleggen van nieuw asfalt. Daarbij kijken de onderzoekers vooral naar het gedrag van automobilisten.
Volledig scherm
File op de A2 bij Eindhoven, het komt vaak voor, net als op de A50. Smartwayz.nl zoekt oplossingen anders dan het aanleggen van nieuw asfalt. Daarbij kijken de onderzoekers vooral naar het gedrag van automobilisten. © Rene Manders

File bij afrit Zijtaart ‘grote ergernis’ in onderzoek

EINDHOVEN/VEGHEL - De files en opstoppingen bij afrit 10 van de A50 (Veghel/Zijtaart) zijn een van de grootste ergernissen van de gebruikers van dit deel van de A50. Dat blijkt uit het onderzoek dat Smartwayz.nl heeft gedaan onder 940 mensen. De resultaten van het onderzoek zijn nu inzichtelijk. 

  1. Automobilisten gevraagd naar ervaringen op A50 Veghel-Eindhoven

    Automobi­lis­ten gevraagd naar ervaringen op A50 Ve­ghel-Eindhoven

    VEGHEL/EINDHOVEN - Wie regelmatig gebruikmaakt van de A50 Veghel-Eindhoven en ideeën heeft over de aanpak van de verkeersdrukte op die weg, kan meedoen met het onderzoek dat deze week van start gaat van SmartwayZ.nl. Dit is een innovatief programma over mobiliteit waar alle belanghebbenden in de regio aan meedoen, zoals het Rijk, de provincie, de gemeenten Meierijstad en Eindhoven, bedrijven en kennisinstellingen. Met het onderzoek willen zij ook de mening van de automobilist horen.