Volledig scherm
De flitspaal aan de Veghelsedijk in Erp is de actiefste in de regio. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Flitskast bij Erp knipt ondanks werkzaamheden vrolijk door: 11.000 boetes in 2019

ERP - De flitskast aan de Veghelsedijk net buiten Erp was in 2019 goed voor ruim 11.000 bekeuringen. Daarmee staat het exemplaar nog nét in de flitspalen top 10 van Brabant. En dat is extra knap als je bedenkt dat de weg die voorbij de flitskast leidt een groot deel van het jaar was afgesloten. 

Op een gemiddelde dag worden aan de Veghelsedijk meer dan dertig mensen geflitst. Daarmee behoort de paal al jaren tot de meest productie van de hele provincie. De gemiddelde boete voor een snelheidsovertreding bedroeg in 2019 ruim 60 euro. Dat betekent dat de paal net buiten Erp de staatskas afgelopen jaar met ruim 6,5 ton spekte. 

Ondanks die imposante aantallen had de flitser het het afgelopen jaar een stuk rustiger dan anders. Dat heeft vooral te maken met de werkzaamheden aan de doorgaande weg N616. Het aantal bekeuringen nam daardoor met bijna 4.000 af in vergelijking tot 2018. Afgelopen jaar werden er precies 11.001 chauffeurs geflitst. 

Veel minder geflitst

De flitspaal net buiten Erp is de enige in de omgeving van Uden en Veghel. In het hele land werden in 2019 ruim 8,3 miljoen mensen geflitst. Dat is een forse afname in vergelijking tot een jaar eerder, toen er nog bijna 9,2 miljoen hardrijders, roodrijders en andere overtreders op de bon werden geslingerd.