Volledig scherm
Fons Braks gooit de eerste bal in de nieuwe bowling van Uden. © Hans van Alebeek

Fons Braks gooit nieuwe bowling Uden officieel open met eerste bal

UDEN - Gelukkig heeft Fons Braks meer verstand van zakendoen dan van bowlen. Zijn officiële openingsworp op de splinternieuwe bowlingbaan in Uden leverde slechts drie omgevallen pins op.  Maar de eigenaar van het pand boven de Action in Uden is dolgelukkig met de nieuwe bestemming van de voormalige sporthal De Deel. 

Met een bescheiden feestjes voor bouwers en genodigden werd Dollie's bowling & gamingcenter zondagmiddag officieel geopend. Vanaf 17.00 uur kan het publiek terecht op een van de tien banen, in de escaperoom of de aparte afdeling met race- en schietspelletjes. Ook is er een klein restaurant om te steengrillen. 

Volledig scherm
De nieuwe bowling zit boven de Action in Uden. © Hans van Alebeek

Initiatiefnemer Daniël Dol, telg uit een roemruchte bowlingfamilie uit Tilburg, bedankte zijn moeder, vriendin en de vele bouwers voor hun inzet. De nieuwe publiekstrekker voor het centrum van Uden is zeven dagen in de week geopend. 

Volledig scherm
De aparte ruimte voor game-liefhebbers. © Hans van Alebeek
  1. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
    PREMIUM

    De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

    OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.