Volledig scherm
Verstappen in actie tijdens de Jumbo Racedagen © BD

Formule 1 naar Zandvoort, Jumbo verbindt zich als sponsor: ‘Geen geheim dat ik een groot liefhebber ben’

VEGHEL - Jumbo wordt een van de hoofdsponsors van de Grand Prix, die volgend jaar mei voor drie jaar terugkeert naar Zandvoort. Dat maakte de organisatie van de race dinsdag tijdens de presentatie bekend. ,,Geweldig dat er een officiële Dutch Grand Prix naar Nederland komt”, jubelt topman Frits van Eerd.

De supermarktketen uit Veghel is al jaren aan de Formule 1 verbonden als sponsor van Max Verstappen en zal in 2020 als sponsor ook vertegenwoordigd zijn tijdens de eerste race in Nederland sinds 1985. Dat doet Jumbo samen met naamgever Heineken, PON, VolkerWessels, Talpa en CM. De race gaat officieel ‘Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix’ heten.

,,Het is geen geheim dat ik zelf een groot liefhebber ben van de autosport, net als een steeds grotere groep Nederlanders”, zegt CEO Frits van Eerd. ,,Jumbo vindt het geweldig dat er een officiële Dutch Grand Prix naar Nederland komt. We zijn blij dat wij op deze manier hebben kunnen bijdragen aan de groeiende populariteit van de autosport in Nederland.”

Jumbo Racedagen

Opvallend is dat Van Eerd eind vorig jaar nog liet optekenen in principe geen financiële bijdrage te willen leveren aan een mogelijke Nederlandse Grand Prix. ,,Wij steunen jong talent en zijn geen sponsor van de Formule 1", stelde Van Eerd in november. ,,We hebben vooralsnog geen interesse of plannen om een mogelijke Grand Prix in Nederland te sponsoren.”

Op die uitspraken is de Jumbo-topman dus teruggekomen. Naast het sponsorschap worden de Jumbo Racedagen, die komend weekend op de agenda staan op Circuit Zandvoort, geïntegreerd in het evenement rondom de race. ,,Met Max Verstappen en de Jumbo Racedagen leeft de autosport als nooit tevoren in Nederland en zijn jong en oud weer in de ban van de Formule 1. We vinden het geweldig dat we de Jumbo Racedagen vanaf volgend jaar kunnen integreren in het grootste autosportevent ter wereld.”

Jumbo? Say no more

Ook sportief directeur Jan Lammers ging in op de deal. ,,Jumbo? Say no more. Frits van Eerd is een persoonlijke vriend en bovendien is het concern een van de founders van Max Verstappen.” 

Het is niet bekend welk bedrag Jumbo bijdraagt. Ook de manier waarop Jumbo onderdeel gaat uitmaken van de GP in Zandvoort wordt nader bepaald.

Volledig scherm
GP in Zandvoort. © BD