Volledig scherm
Foto De Vakman kreeg maandagnacht weer inbrekers op bezoek. © Politie Uden

Foto De Vakman in Uden weer doelwit van inbrekers: geen buit, alleen schade

UpdateUDEN - Opnieuw hebben inbrekers toegeslagen bij Foto De Vakman in de Marktstraat in Uden. De politie meldt dat er maandagochtend rond half drie is ingebroken bij de winkel. Er werd niks gestolen, alleen flinke schade aangericht. 

Volgens eigenaar Dirk Broekhaus hebben de inbrekers dit keer met een auto de voordeur van zijn fotozaak geramd. Binnen hebben ze enkele vitrines vernield, op zoek naar camera’s, lenzen en ander fotomateriaal. Er werd echter niks gestolen omdat de dieven geen hand voor ogen zagen door het speciale anti-inbraaksysteem waarbij de winkel heel snel wordt volgespoten met dikke mist.

Het is voor Foto De Vakman de zoveelste keer dat inbrekers toeslaan. Twee jaar geleden gebruikten de dieven grote voorhamers om de toegangsdeur te forceren. Ook toen zorgde het mistalarm dat de inbrekers niets konden meenemen. Een halfjaar geleden lukte dat wel toen het systeem wat later af ging en er voor bijna 25.000 euro aan apparatuur werd gestolen. In alle gevallen werd ook flinke schade aangericht.    

De politie is nog op zoek naar getuigen van de inbraak.