Volledig scherm
Gasterij De Pier ligt pal tegen de Bedafse Bergen aan. © Google Streetview

Gasterij De Pier in Uden staat te koop

UDEN - Gasterij De Pier in Uden staat te koop. De bekende horecazaak aan de rand van de Bedafse Bergen staat sinds een week in de etalage op de gespecialiseerde website van Hormax Horecamakelaars uit Den Bosch. De vraagprijs voor De Pier is op aanvraag. Eigenaar Paul Verbossen wil de zaak overdragen omdat hij geen opvolgers heeft. 

Gasterij De Pier is een populair restaurant/pannenkoekenhuis dat pal tegen de Bedafse Bergen aan ligt. De horecazaak heeft een groot terras en meerdere zalen voor feesten en partijen. ,,Die gaan ook allemaal gewoon door”, benadrukt eigenaar Paul Verbossen, gevraagd om een reactie. ,,We hebben ook geen haast met de verkoop. Maar ik ben 65 jaar, heb mijn hele leven hard gewerkt in de horeca en mijn kinderen willen het niet overnemen. Vandaar dat het nu te koop staat.” 

Bergzicht 

Bij de overname is ook het woonhuis inbegrepen dat met de zaak vervlochten is. De Pier staat op een terrein van zo’n 5000 vierkante meter. Vorig jaar is de buitenkant van de zaak nog aangepakt en het dak vernieuwd. 

Heel vroeger heette De Pier trouwens Bergzicht. Dat veranderde zo’n honderd jaar geleden toen De Pier werd opgericht door Dorus Verbossen als lokaal café, waar de boeren uit de omgeving een borreltje kwamen drinken. Zoon Has Verbossen breidde het café uit met een camping en faciliteiten voor feesten en partijen. Paul Verbossen (zoon van Has) runt de zaak nu met zijn vrouw Nicoline.