Volledig scherm
Teun van den Elzen © Comedy Talent Award

Geboren Udenaar Teun van den Elzen wint Comedy Talent Award 2019 met grappen over Brabant en biseksualiteit

UTRECHT/UDEN - De uit Uden afkomstige Teun van den Elzen (25) heeft zaterdag 2 februari de juryprijs gewonnen tijdens de zesde editie van de Comedy Talent Award, de grootste stand-up comedywedstrijd van Nederland. Dat meldt de organisatie.

De Comedy Talent Award richt zich uitsluitend op stand-up comedy. Van den Elzen wist de jury te overtuigen met grappen over Brabant en biseksualiteit. De jury was met name lovend over een verhaal dat moeiteloos een humoristische verbinding wist te vinden tussen de manier waarop homoseksuelen de liefde bedrijven en de zin en onzin van religie. 

Van den Elzen woont in Amsterdam, maar is geboren en getogen Udenaar.

Winnaar van de publieksprijs werd de 50-jarige Odette van der Molen met grappen vol zelfspot over de manier waarop haar leeftijd invloed had op haar datingleven. Ook gebruikte ze het feit dat ze in Amsterdam woont handig in een levensechte imitatie van een Amsterdams viswijf. (De geur van oude jenever kwam er bijna vanaf.)

Doorbreken

De Comedy Talent Award is een stand-up comedywedstrijd voor waar grappenmakers uit Nederland en België worden ontdekt en geholpen om door te breken naar het professionele circuit. 

Het doel is een plekje te winnen op het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op 8 en 9 maart 2019 in TivoliVredenburg. Van den Elzen en Van der Molen wonnen met hun prijs een plek op het UICF, waar dit jaar meer dan 50 (inter)nationale comedians aan deelnemen.

Finale

Aan de finale van de Comedy Talent Award deden naast Teun van den Elzen nog zes andere comediens mee: Thomas van Hees, Jon Mouter, Mikaela Burch, Ghislaine van der Nat, Odette van der Molen en Thom Elsenaar.

De jury van de finale van de Comedy Talent Award 2019 bestond uit professionele stand-up comedian Pieter van Breevoort, comedy-promotor Olmo van Kranen (van KAF in Almere en comedy- en cabaret-impressario Willem Overgaag.

Eerdere winnaars waren onder anderen Stefan Hendrikx (juryprijs 2018), Marc van Gestel (publieksprijs 2018), Vincent Voeten (juryprijs 2017) en Thjum Arts (publieksprijs 2017).