Volledig scherm
PREMIUM
De kermis in Erp draaide zaterdagavond wel, maar het het was rustiger dan anders. Het nieuws dat dorpsgenoot Koen Kanters bij een ongeluk om het leven is gekomen, is in het dorp ingeslagen als een bom. © Philip van den Brand

Geen feest op kermis in Erp, maar rouw na dood van Koen Kanters


ERP - Het is kermisweekend in Erp. Normaal reden voor een feestje, maar een noodlottig ongeval, waarbij dorpsgenoot Koen Kanters (31) zaterdagmorgen in Handel om het leven kwam, heeft het dorp in rouw gedompeld. Erp is stil, vol ongeloof. De bedrukte sfeer is ’s avonds voelbaar op het Hertog Janplein.

,,Het is tammetjes vandaag", constateert Bart van de Westelaken in de kassa van de draaimolen. De exploitant blijkt echter ook op de hoogte van het dramatische nieuws dat het dorp heeft opgeschrikt. ,,Het kan er best mee te maken hebben dat het rustiger is", stelt hij begripvol. ,,Wat een drama.”

  1. De vlam sloeg over toen ze naar een afgebrand pand kwamen kijken
    Diamanten paar

    De vlam sloeg over toen ze naar een afgebrand pand kwamen kijken

    ZEELAND - Bijna elke dag kun je Kees van de Laar (87) en zijn vrouw Mia van de Laar-van der Wijst (85) uit Zeeland op de fiets tegenkomen. Zeventig jaar geleden, op 29 juni 1950, gingen ze ook op de fiets kijken naar een afgebrande boerderij in Zeeland, hij vanaf Zevenhuis, zij vanaf Kreitsberg. Daar bij de restanten van de boerderij sloeg bij de twee jongelui de vlam over. Tien jaar later trouwden ze, op 26 januari 1960.