Volledig scherm
De eerste impressie van het nieuwe ontmoetingsplein Germenzeel op Uden-Oost. Woensdag worden nieuwe aanpassingen aan het ontwerp gepresenteerd. © Gemeente Uden

Geen huizen of appartementen bij nieuw ontmoetingsplein Germenzeel in Uden

UDEN - Bij het nieuwe ontmoetingsplein Germenzeel op Uden-Oost worden geen huizen of appartementen gebouwd. Burgemeester en wethouders hebben dat besloten.

In het nieuwe gebouw, kosten zo'n 10,5 miljoen euro, komen de basisscholen De Palster en Camelot samen onder één dak te zitten. Het gebouw wordt zo'n acht meter hoog en heeft een opvallend golvend dak. In het complex is ook ruimte voor wijkgebouw de Kom In en een sporthal met drie zaaldelen waarvan er eentje permanent is bestemd voor turnvereniging V&K.

Sloop 

In de eerste schetsen die begin dit jaar werden gepresenteerd was sprake van misschien nog enkele huizen of appartementen naast het nieuwe complex. Die zouden dan moeten komen op ongeveer de plek waar nu de sporthal staat. Die sporthal en de Kom In gaan pas tegen de grond als het nieuwe ontmoetingsplein klaar is. In het vrijkomende gebied komen de cafetaria terug en speelgelegenheid voor kinderen. 

Burgemeester en wethouders hebben bij nader inzien besloten dat er geen nieuwe huizen of appartementen bij Germenzeel komen. Ook omdat er bij Germenzeel nog extra parkeerplekken voor auto's en fietsen moeten komen, een kiss & ride-strook plus een ontmoetingsplek voor de buurt. Woensdag 19 juni is er een informatie-avond in de Kom In waar architect Sebastiaan Robben de nader uitgewerkte plannen presenteert. 

Met de sloop van de basisscholen wordt na de zomer begonnen. De leerlingen van De Palster en Camelot worden een jaar lang elders ondergebracht: De Camelot gaat naar het oude gebouw van De Meent (waarvoor de Maashorst School op haar beurt weer verhuist) en leerlingen van De Palster zijn welkom bij De Tandem.