Volledig scherm
Sportpark De Hoef in Loosbroek. met in het midden het hoofdveld van voetbalclub WHV. Rechts daarvan het extra parkeerterrein van uitgaanscentrum Lunenburg. De tennisclub hoopte een plek te krijgen op dit sportpark. © Google Maps

Geen tennisbanen in Loosbroek, inwoners dorp zijn woest: ‘Handelswijze wethouder is onbeschoft’

LOOSBROEK - Inwoners van Loosbroek zijn woedend over het besluit van het college van B en W in Bernheze om de stekker te trekken uit het tennispark. 

Volgens het college is uit onderzoek gebleken dat een tennisaccommodatie in Loosbroek niet haalbaar is. De werkgroep tennisclub is woedend en noemt het handelen van wethouder Rien Wijdeven ‘onbeschoft’.

,,Dit komt als een donderslag bij heldere hemel”, zegt Gert-Jan van Heck, voorzitter van de tennisclub. ,,We zitten al driekwart jaar met Wijdeven om tafel om aan alternatieve plannen te werken. Dat ging goed, constructief. Op 20.000 euro na waren we er eigenlijk uit. En dan krijgen we nu dit besluit op basis van argumenten die we tien jaar geleden al afgetikt hadden.”

Het college stelt de gemeenteraad in Bernheze voor om geen tennisbanen in Loosbroek aan te leggen omdat een investering in een tennispark financieel onverantwoord zou zijn. De tennissport kampt met afnemende interesse en dalende ledenaantallen. Dat geldt ook voor clubs in andere kernen van Bernheze. Het is onzeker, zegt het college, of het benodigde aantal minimum leden voor een tennisvereniging in Loosbroek haalbaar is.  ,,Dat hebben we tien jaar geleden al besproken en twee jaar geleden nog een keer, dat was toen geen reden om het af te blazen en nu ineens wel”, zegt Van Heck. 

In Loosbroek wordt al jaren gesproken over de aanleg van tennisbanen. De gemeenteraad stond altijd achter de plannen en gaandeweg ontstond zelf het idee om een soort omni-sportvereniging  op te richten met de voetbalclub WHV, korfbalclub Korloo en de tennisclub.  Het college zegt nu dat ook het samenvoegen van de verenigingen geen garantie biedt dat er voldoende belangstelling is voor de tennisclub.

,De investering in een tennispark in Loosbroek is groot en geen van de varianten die mogelijk zijn, past binnen het budget', schrijft het college in het voorstel aan de raad.  Het college zegt te beseffen dat het besluit tot teleurstelling leidt in het dorp. ‘We hebben de belangen van vele betrokkenen meegewogen en we maken nu een rationele afweging. We laten de feiten en de kosten doorslaggevend zijn.’