Volledig scherm
PREMIUM
De Boekelse burgemeester Pierre Bos (rechts) luister toe hoe SGP-Kamerlid Roelof Bisschop de zaal toespreekt. Naast hem collega-Kamerleden Rutger Schonis (D66) en Erik Ronnes (CDA). © Peter van Erp/BD

Geen trekkers en protesterende boeren bij Plattelandsparlement in Venhorst

VENHORST - Ze hebben er in de aanloop naar de bijeenkomst wel degelijk bij stilgestaan. Zouden protesterende boeren de bijeenkomst van het Plattelandsparlement in Venhorst aangrijpen om hun geluid te laten horen? Uiteindelijk liet geen boer zich zaterdag zien bij het congres. 

,,We hebben de discussie natuurlijk nauwgezet gevolgd", stelt Leidy van der Aalst, voorzitter van de Landelijke Vereniging van Kleine Kernen. Deze vereniging organiseert het Plattelandsparlement elke vier jaar. De term ‘parlement ‘ suggereert dat er een volksvertegenwoordiging is die besluiten in stemming brengt, maar dat is niet het geval. ,,Wij zijn verbinders”, aldus Van der Aalst. ,,We brengen mensen bij elkaar die bezig zijn om het platteland en de dorpen leefbaar te houden.”  

  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.