Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Gelukkig ook wat goed nieuws: bij BrabantZorg zijn al meer dan dertig (kwetsbare) cliënten hersteld van het virus

OSS/UDEN/VEGHEL - BrabantZorg, met meerdere locaties in Noord-Oost Brabant, ziet dagelijks een toename in het aantal besmette of van corona verdachte cliënten. Tóch is er ook goed nieuws te melden, zo laat de organisatie weten: ook kwetsbare ouderen kunnen herstellen van het coronavirus. Op vrijdag 20 maart zijn er bij BrabantZorg al meer dan dertig cliënten hersteld van het virus.

De cliënten die hersteld zijn hebben milde tot ernstige klachten gehad. Volgens de artsen bij BrabantZorg is het niet te voorspellen wie echt ziek wordt en hoe ernstig de ziekte symptomen zijn. Bij de tot nu toe overleden cliënten was sprake van een zeer hoge mate van kwetsbaarheid door bijkomende lichamelijke problemen, zo laat de organisatie weten. 

Tekeningen en brieven

De medewerkers van BrabantZorg krijgen veel hartverwarmende reacties uit de omgeving. Zo werd er bij Compostella een spontaan optreden gegeven op de stoep voor het zorgcentrum, worden er massaal tekeningen en brieven gestuurd naar de zorgcentra, hangen er in Uden spandoeken om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken, zijn er op alle Osse locaties bloemen bezorgd en stond er bij het hoofdkantoor op de Gasstraat met stoepkrijt ‘Bedankt!’ geschreven met een hartje en een kus eronder.

Babbelbox

Ook laat de organisatie weten dat de bewoners van de zorgcentra deze vrijdag een zogenoemde ‘babbelbox’ op locatie kregen. In deze boxen zit een vaste telefoon waarmee op de ouderwetse manier gebeld kan worden, een mobiele telefoon waarmee men kan beeldbellen en een schermvergroter zodat het beeld goed te zien is voor ouderen. Op deze manier probeert BrabantZorg de bewoners en naasten mogelijkheden te bieden om toch zo veel mogelijk persoonlijk contact met elkaar te hebben.