Voorbeeld van een outdoor fitness. Deze staat in Haarlem.
Volledig scherm
Voorbeeld van een outdoor fitness. Deze staat in Haarlem. © United Photos

Gemeente Uden plaatst outdoor fitness in sportpark

UDEN - In het sportpark Uden komt een aparte plek met toestellen voor zogeheten outdoor fitness. De gemeente Uden heeft 20.000 euro beschikbaar gesteld voor de buitengym voor volwassenen. 

Het idee voor zo'n outdoor fitness voor ouderen werd al in 2017 ingediend door een Udenaar, door de gemeente uitgedaagd om plannen in te dienen voor de begroting 2018. 

Uden liet het voorstel even op de plank liggen omdat de gemeente bezig was met het opstellen van een allesomvattend sport- en beweegbeleid. Dat beleidsplan, opgesteld in samenwerking met de sportclubs in Uden, ligt er sinds eind vorig jaar. Het aanleggen van een outdoor fitness past volgens de gemeente uitstekend in het voornemen om de inwoners meer te laten bewegen en dus hebben burgemeester en wethouders dinsdag hun zegen gegeven aan de 20.000 euro die nodig zijn voor de buitengym.  

Geschikt voor 65+ en 65-

Het is de bedoeling dat er een combinatie van apparaten besteld wordt voor zowel mensen boven als onder de 65 jaar. De gemeente moet nog een geschikte plek in het sportpark aanwijzen. Wanneer de toestellen geplaatst kunnen worden, hangt ook af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.