Odiliapeel Schoapenwassersland
Volledig scherm
Odiliapeel Schoapenwassersland © Wilma Gosselink

Gewezen Prins Martie en Adjudant Huub trakteren nieuwe prinses Susanne op striptease act

ODILIAPEEL - Schaopenwaesersland kijkt terug op drie heerlijke Mekkeravonden in zaal De Beukenhof die bol stonden van de grootste kolder en slappe klets, maar ook van lekkere meezingers en stevige dorpsroddels. En dat allemaal met artiesten uit eigen gelederen.

Geen wijzigingen ten opzichte van eerdere edities, aldus de Mekkercommissie. Dan zou je kunnen denken dat het een voorspelbare avond wordt en lastig om het publiek erbij te houden. Dat werd het echter allerminst. Twaalf uitstekende acts, ondersteund door podiumbeest Patrick Raijmakers. De presentator kletste het avondvullende programma op ludieke wijze aaneen en voelde haarfijn aan waar hij de interactie met Prins Jop, de raad, hofkapel Sint mar slès ’s en het publiek in gang moest zetten.

Dorpsroddels

Dankzij de openingsact, voorzien van de juiste muziek, van de Mekkercommissie was de zaal meteen op temperatuur. Tonkletser Hent den Postbooi praatte het dorp daarna bij over de nieuwtjes die hij te weten was gekomen tijdens zijn fietsrondjes van gleuf naar gleuf. Het publiek nam de dorpsroddels met smaak tot zich. De uptempo dans van Renske Peters, op muziek van Two Unlimited, werd gewaardeerd met een groot applaus.

Een ongeschreven wet in Schaopenwaesersland is dat elke gewezen prins na zijn termijn met een optreden komt. En dus schuifelden Martie en Huub als zwaar gehavende ex-prins en –adjudant met rollator de zaal in, deelden hun smart over een zwaar jaar en trakteerden prinses Susanne op een heuse striptease act. De zaal stond op zijn kop.

Vleesetende bacterie

En dan is het eind nog niet in zicht. Kletser Math Reinen kreeg de volle aandacht, maar was wel ‘den tel Kwiet’. Hem kwam ter ore dat tante Dora was geveld door een vleesetende bacterie. De dokter kon niks meer uitrichten en dus concludeerde Reinen: “Dan zal ze over een jaar of vier wel dood zijn.”

De Roze Bende zette met de Boswandeling een verrassende act neer. Leuke humor dankzij simpelweg losrakende letters in het decor en een sublieme Ramona, die met de juiste toon veel smeuïgheid in het optreden brengt. Knap hoe de groep de aandacht van de zaal vast weet te houden.

Hemelpoort

Ook de optredens van Sjefke Dreugemik en Eddie Vissers kregen veel waardering van het Peelse publiek, dat later die avond werd meegevoerd naar de Hemelpoort. Daar maakten de ex-prinsen melding van de oprichting van het Hemels Platform, met als doel de verveling te bestrijden. Odiliapeel verveelde zich echter allerminst en galmde na middernacht nog volop mee met de meezingers.