Volledig scherm
PREMIUM
De bewuste glijbaan in de nieuwe Oervallei in Hemelrijk. © Van Assendelft

Glijbaanbouwer schrikt zich rot van filmpje uit Hemelrijk Volkel: ‘Dit bezorgt je de verkeerde kriebels’

VOLKEL - Glijbanenbouwer IJslander is zich rot geschrokken van een filmpje uit BillyBird Park Hemelrijk in Volkel. Daarop is te zien hoe een jongen bijna uit een metershoge baan vliegt. Bedrijf en park willen de attractie zo snel mogelijk aanpassen. 

In Volkel is een grens overschreden. Dat stelt directeur John Franken van IJslander BV over de verontrustende roetsj waarbij de jongen een halve meter boven het speeltoestel lijkt te vliegen, ter hoogte van de rand. Na twee keer stuiteren eindigt hij met een smak in het zand onderaan de glijbaan. Franken: ,,We zeggen altijd: hoe meer kriebels in de buik, hoe beter. Maar wél op een verantwoorde manier. Van dit filmpje krijg je de verkeerde kriebels.’’

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.