Volledig scherm
Deze tijd is voorbij. Donderdag is deze omver gereden zuil en paal vervangen. Vanaf nu moet er weer betaald worden bij Bernhoven. © Hans van Alebeek

Gratis parkeren Bernhoven is voorbij, de slagboom is gemaakt

UDEN - Bezoekers van ziekenhuis Bernhoven hebben het donderdag gemerkt: de mooie tijd van gratis parkeren is voorbij. Donderdag is de nieuwe slagboom geplaatst en het betaalsysteem weer in werking. 

Precies twee maanden lang konden bezoekers hun auto gratis parkeren op het terrein van ziekenhuis Bernhoven. Met dank aan een onfortuinlijke chauffeur die op vrijdag 22 november vorig jaar bij de ingang van het terrein per ongeluk tegen de kast aanreed waar normaliter de parkeerkaartjes uit komen. 

Gratis parkeren uit nood 

Dat ging met zo veel snelheid gepaard dat de hele kast omver ging, waarbij ook kabels en leidingen flink beschadigd raakten. Uit pure nood besloot de gemeente Uden die het parkeerterrein beheert en exploiteert om het parkeren dan maar gratis te maken. Omdat vervangende materialen niet op voorraad waren, duurde het uiteindelijk twee maanden voordat het euvel verholpen kon worden.

De schade voor de gemeente aan misgelopen inkomsten bedraagt naar schatting ruim 100.000 euro. Uden probeert dat bedrag te verhalen op de chauffeur die de zuil ondersteboven reed.