Hier komt het nieuwe complex te staan. Op het braakliggende terrein aan de Hobostraat is in de loop der jaren al een olifantenpaadje ontstaan. Rechts ligt het tankstation.
Volledig scherm
Hier komt het nieuwe complex te staan. Op het braakliggende terrein aan de Hobostraat is in de loop der jaren al een olifantenpaadje ontstaan. Rechts ligt het tankstation. © Hans van Alebeek

Groen licht voor 15 appartementen bij rotonde Bitswijk Uden

UDEN - Pal aan de rotonde Bitswijk-Hobostraat in Uden komt een nieuw appartementencomplex te staan met vijftien huurwoningen. De gemeente Uden heeft groen licht gegeven voor het project waar al jarenlang sprake van is. De procedures zijn in gang gezet zodat de ontwikkelaar mogelijk al rond de zomer met de bouw kan beginnen. 

Het braakliggende terrein aan de noordelijke invalsweg van Uden is volgens wethouder Franko van Lankvelt een mooie locatie voor woningbouw. ,,Bovendien is er veel vraag naar huurappartementen", weet de wethouder op basis van alle gesprekken die afgelopen maanden zijn gevoerd voor de nieuwe woonvisie. Zoals in veel gemeenten is de vraag naar betaalbare huurwoningen in Uden vele malen groter dan het aanbod.  

Impressie van het complex dat aan de rotonde Bitswijk-Hobostraat komt te staan.
Volledig scherm
Impressie van het complex dat aan de rotonde Bitswijk-Hobostraat komt te staan. © Jansen Bouwontwikkeling

Het nieuwe complex telt in totaal vijftien 2- tot 3-kamerappartementen van elk zo’n 80 vierkante meter en staat vlak tegen het naburige tankstation aan. Jarenlang was dat ook het grote struikelblok voor woningbouw op die plek. 

Belangrijk bezwaar was het vulpunt voor de lpg-tank bij het tankstation. Nadat de verkoop van lpg op die plek in 2015 was beëindigd, werd dat definitief wegbestemd in het wijzingsplan Bitswijk-Hobostraat dat in oktober 2018 door de gemeenteraad werd vastgesteld. In afwachting van de uitwerking van dit project lag het terrein  jarenlang braak. 

De beoogde locatie aan de rotonde. Rechtsonder ligt supermarkt Aldi.
Volledig scherm
De beoogde locatie aan de rotonde. Rechtsonder ligt supermarkt Aldi. © Jansen Bouwontwikkeling

 Aan de kant van het tankstation (Bitswijk) krijgt het gebouw vier bouwlagen, het deel dat grenst aan de Hobostraat wordt drie bouwlagen hoog. De centrale ingang komt precies op de hoek Bitswijk-Hobostraat. Bewoners parkeren hun auto op eigen terrein achter het gebouw. 

Omwonenden positief

De officiële gemeentelijke procedures ter voorbereiding van de bouw zijn inmiddels in gang gezet. Zo moet het bestemmingsplan worden aangepast en een bouwvergunning worden voorbereid. Het bestemmingsplan ligt vanaf volgende week ter inzage. 

Als er geen bezwaren worden ingediend kan de ontwikkelaar, Jansen Bouwontwikkeling uit Wijchen, naar verwachting rond de zomer starten met de bouw. Eerder zijn de plannen al besproken met de direct omwonenden en volgens de gemeente reageerden die overwegend positief.