Grote belangstelling voor indrukwekkende uitvaart Ruud van der Linde

VideoNISTELRODE - De uitvaart van de bekende dierenarts Ruud van der Linde is vandaag door een overweldigende menigte bijgewoond. In Nistelrode kwamen naar schatting een kleine 1000 mensen bijeen om de paardenliefhebber (73) een laatste eer te bewijzen.

Bijzonder was de aanwezigheid van de zogeheten Cavalerie Ere Escorte. Het gezelschap begeleidt doorgaans de gouden koets op Prinsjesdag. In vol ornaat reden 21 ruiters mee in de stoet die Van der Linde op een platte kar door het dorp voerde. 

Vertrekpunt was de Sint Lambertuskerk, die al een klein uur voor aanvang van de kerkdienst vol zat. Ook in het nabij gelegen cultureel centrum Nesterlé, waar de viering op een groot scherm te volgen was, was iedere stoel bezet.

Tekst gaat verder onder foto

Volledig scherm
De platte kar met daarop de kist met Ruud van der Linde. © BD

Stoet

Na een tocht van zo’n 2 kilometer kwam de alsmaar groter wordende stoet uit bij de Gilde Kapel Sint Antonius Abt-Sint Catharina. Van der Linde was voorman van het Nistelrodese gilde. Zijn eigen gilde speelde een voorname rol bij de uitvaart, 12 andere gilden uit de regio liepen ook mee in het indrukwekkende gevolg.

Van der Linde kwam vorige week zondag om het leven toen hij van zijn steigerende paard viel en het dier op hem terecht kwam.

Volledig scherm
Er liepen 13 gilden uit de regio mee in de stoet na afloop van de kerkdienst tijdens de uitvaart van Ruud van der Linde. © BD