Volledig scherm
Schuurbrand in Boekel © Marco van den Broek/Marcofotografie

Grote rookwolk door schuurbrand in Boekel

UpdateBOEKEL - Een schuur aan de Statenweg in Boekel staat vrijdagmiddag in brand. Er komt een grote rookwolk vanaf. Inmiddels is de brand meester en zal deze niet overslaan naar de naastliggende woning, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. 

Brandweereenheden uit Boekel en Erp zijn aanwezig om de brand te bestrijden. Er is ook een tankwagen aanwezig met extra water. 

Het gaat om een hobbyschuur die in particulier bezit is. Voor de brandweer staan er geen bijzonderheden zoals gasflessen of dieren. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Het kan wel zo zijn dat er asbest in het dak verwerkt zit. Dat wordt onderzocht. 

Het verkeer ondervindt geen hinder van de brand. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. 

 1. Psychiatrisch patiënt schopt Veghelse agent in pyjama tegen de hals, OM eist celstraf
  PREMIUM

  Psychia­trisch patiënt schopt Veghelse agent in pyjama tegen de hals, OM eist celstraf

  DEN BOSCH/VEGHEL - Een 39-jarige man schopte op 7 oktober 2018 een Veghelse agent in pyjama tegen de hals. Het Openbaar Ministerie vond dat de verdachte moest worden behandeld voor zijn forse psychische problemen in de Eindhovense kliniek De Woenselse Poort, als onderdeel van de lichtere tbs-variant ‘met voorwaarden’. Daarnaast eiste het OM woensdagmiddag bij de rechtbank in Den Bosch een celstraf van 409 dagen.
 2. OM eist 27 maanden cel voor veroorzaker ernstig ongeval Rembrandtlaan in Veghel
  PREMIUM

  OM eist 27 maanden cel voor veroorza­ker ernstig ongeval Rembrandt­laan in Veghel

  VEGHEL - De 25-jarige Veghelaar, die op 30 november 2018 met zijn BMW een 17-jarige fietser aanreed op de Rembrandtlaan, moet 27 maanden achter tralies doorbrengen. Dat stelde officier van justitie P. Visser woensdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch. Het OM vroeg daarnaast om een rijontzegging van 10 jaar voor het onvoorzichtige rijgedrag van de man, dat leidde tot zwaar lichamelijk letsel. ,,Hij heeft lak aan andere mensen in het verkeer.”