Dronefoto van van de Wildhorst met horecazaak de Leijgraaf (rechts) en Royal Palace
Volledig scherm
PREMIUM
Dronefoto van van de Wildhorst met horecazaak de Leijgraaf (rechts) en Royal Palace

Grotere vraag naar huisvesting arbeidsmigranten; Bernheze wil nieuwe regels

BERNHEZE - Bernheze wil nieuwe regels maken voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Reden: de vraag naar nieuwe huisvesting en vooral ook huisvesting voor grotere groepen arbeidsmigranten in de gemeente neemt toe. 

Hoeveel arbeidsmigranten mogen er in één huis wonen? Moeten ze werken in de gemeente waar ze wonen en wat doe je met de vraag naar huisvesting voor misschien wel honderd arbeidsmigranten tegelijk? Het is een vraag waar veel gemeenten mee worstelen in deze tijd. In Meierijstad hebben ze onlangs nieuw beleid vastgesteld en ook Bernheze wil dat doen. Het huidige beleid schiet namelijk op veel plekken tekort. Zo zijn er nu wel regels voor het huisvesten van maximaal acht arbeidsmigranten op een locatie, maar voor grotere aantallen moet nu per geval worden bekeken wat wel of niet mag. 

  1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
    PREMIUM

    Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

    OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.