Volledig scherm
Plaatsing verlichte olifant op winkelcentrum “Drossaard Fotograaf: Van Assendelft © Van Assendelft Fotografie

Hallo Jumbo: de grootste verlichte olifant ter wereld staat in Uden

UDEN - Verlichte rendieren, kerstbomen of sneeuwpoppen in alle soorten en maten. Wie zijn voortuin wil versieren, kan tegenwoordig stevig uitpakken. Maar er is altijd baas boven baas. 

Zoals in winkelcentrum Drossaard waar donderdagavond de grootste verlichte olifant ter wereld werd neergezet. Een plannetje van Jumbo-man Roland de Laak die het gevaarte vanuit Azië naar Uden liet komen. 

Met de kettingzaag vooruit 

Voor het laatste stukje, van Vluchtoord naar Drossaard, moesten nog wel wat toeren uitgehaald worden want het bakbeest is vijf meter hoog en zeven meter lang. Voor de zekerheid reed er dan ook een mannetje met een kettingzaag voorop om ‘in-de-weg-takken’ weg te halen en zo te voorkomen dat de 100.000 led-lichtjes al tijdens het transport kapot gingen. De olifant blijft tot het eind van het jaar staan.  

Ook bij daglicht is de olifant een grote blikvanger. Bij het gouden bakbeest werden vrijdagochtend al meteen de eerste foto's en selfies gemaakt.   

Op 15 november volgt het centrum 

In het centrum van Uden wordt voor de komende feestdagen op dit moment nieuwe feestverlichting opgehangen. De gemeente Uden heeft daar 200.000 euro voor uitgetrokken. Op vrijdag 15 november wordt de verlichting officieel in gebruik genomen. 

Volledig scherm
Ook overdag is de olifant een gouden blikvanger. In alle vroegte werden vrijdag al de eerste foto's gemaakt. © Hans van Alebeek