Volledig scherm
PREMIUM
De wijk Kloosterkwartier op het voormalige terrein van Bernhoven te Veghel. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Hè, hier stond toch het ziekenhuis? Hoe midden in Veghel in een paar maanden tijd een wijk uit de grond wordt gestampt

VEGHEL - In razend tempo wordt de nieuwe wijk Kloosterkwartier uit de grond gestampt. Waren in september alleen nog  de funderingen zichtbaar, inmiddels zijn de eerste woningen al bijna klaar. 

Volledig scherm
Vooral veel zand in het Kloosterkwartier eind augustus. © Van Assendelft

‘Hè? Hoe kan dat? Het ziekenhuis was toch pas net gesloopt?’ Je ziet het de man die langs fietst denken. Verbaasd kijkt hij opzij. Opeens is de Burgemeester de Kuijperlaan hier een laan met aan béide zijden luxe huizen. En tussen die nieuwe huizen door zie je de rest van de nieuwe wijk Kloosterkwartier de lucht in schieten. Grote huizen, diepe tuinen, een nieuwe straat (het Middegaalspad), een rij rijtjeshuizen. En bouwbedrijf Van de Ven is onlangs begonnen met de bouw van twee appartementencomplexen. De tientallen heipalen steken hun kop nog net boven de grond.

‘Wow’, dachten ook Guillaume en Jenneke van Liempt uit Veghel. Zij kochten een nieuwbouwhuis aan de Gasthuisstraat en zagen hoe de twee-onder-een-kapper er na amper drie maanden stond. ,,We konden het bijna niet geloven. Begin september zag je alleen nog maar de fundering. Over een paar maanden kunnen we erin.”