Het complete Schakelplein en een heleboel gebouwen eromheen gaan op de schop als het aan de dorpsraad ligt. Alles om woningbouw mogelijk te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het complete Schakelplein en een heleboel gebouwen eromheen gaan op de schop als het aan de dorpsraad ligt. Alles om woningbouw mogelijk te maken. © Hans van Alebeek/BD

Heel Volkel op de schop voor ambitieus bouwplan

VOLKEL - Met een zeer ambitieus bouwplan op en om het Schakelplein in Volkel zou het dorp op woongebied weer zeker vijftig jaar vooruit  kunnen. Dat is de overtuiging van de dorpsraad die een serieus plan uitgewerkt heeft waar zo’n beetje alles en iedereen bij betrokken is: van school, kerk en kroeg tot sporthal en bibliotheek.    

Het begon met toekomstideetjes voor de Antonius Abt-kerk in Volkel maar inmiddels strekt het bouwplan zich uit tot heel het Schakelplein en verder. ,,Het is een goed plan dat mogelijkheden biedt voor jong en oud in Volkel”, zegt voorzitter Rini Verwegen van de dorpsraad. ,,Als we dit alles kunnen realiseren kan Volkel weer zeker vijftig jaar vooruit.” En dat is volgens de voorzitter hard nodig want het dorp ligt al enkele jaren nagenoeg stil wat woningbouw betreft.