Danslessen op straat van Veghelse dansschool JB Dancing op Silent Disco (met koptelefoon) en op 1,5 meter afstand.
Volledig scherm
Danslessen op straat van Veghelse dansschool JB Dancing op Silent Disco (met koptelefoon) en op 1,5 meter afstand. © Jeroen Appels/Van Assendelft

‘Héérlijk, we kunnen weer dansen. Ieder in z'n eigen vakje’

VEGHEL - Als Van Rijsingen Diepvries in Veghel om 18.00 uur zijn deuren sluit, gaat dansdocente Heidy Weijtens direct aan de slag met pionnen en afzetlint. Want een kwartiertje later begint op de parkeerplaats voor de winkel aan de Gasthuisstraat de eerste dansles van dansschool JB Dance, die er tegenover zit. 

Buiten? Jazeker. Het was de enige mogelijkheid om weer dansles te geven en toch afstand te houden. Ieder in zijn eigen vakje, koptelefoon op, en dansen maar.  De omgeving heeft er geen last van, want het is silent disco. ,,Het is een prachtig gezicht, de kleinste kinderen komen maar net met hun bovenlichaam boven de heg uit. Je ziet die hoofdjes bewegen, en je hoort alleen de voeten schuifelen. Een beetje gek, maar wel leuk. De kinderen en wij als instructeurs zijn zo blij dat we weer kunnen dansen", zegt Weijtens. 

  1. Schuldeisers vragen faillissement aan voor partycateraar Maison van den Boer
    PREMIUM

    Schuldei­sers vragen faillisse­ment aan voor partycate­raar Maison van den Boer

    Den Bosch/Heerlen/Veghel - Drie schuldeisers van Maison van den Boer in Veghel vragen het faillissement aan van de geplaagde cateraar. De drie crediteuren zeggen nog geld van de Veghelse onderneming tegoed te hebben en willen dat met deze faillissementsaanvraag alsnog zien te krijgen. De aanvraag wordt aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch behandeld, aldus de advocaat van de drie schuldeisers.