De 'lichtgevende dovenetel': het licht van de lantaarn wordt gereflecteerd in de kappen en schijnt zo naar beneden.
Volledig scherm
PREMIUM
De 'lichtgevende dovenetel': het licht van de lantaarn wordt gereflecteerd in de kappen en schijnt zo naar beneden. © Carmela Bogman

Heeswijk-Dinther krijgt kunst op Traverse: verlichtende dovenetels

Heeswijk-Dinther - Als de Traverse in Heeswijk-Dinther af is, komen er vijftien bijzondere lichtobjecten te staan: ‘lichtgevende dovenetels’ heten ze. De kunstwerken kosten 70.000 euro.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.