Cor Verberk en pastoor Joost Jansen in de kerk van Heeswijk. Op 1 januari is de laatste viering in de Heeswijkse kerk die aan de eredienst wordt onttrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Cor Verberk en pastoor Joost Jansen in de kerk van Heeswijk. Op 1 januari is de laatste viering in de Heeswijkse kerk die aan de eredienst wordt onttrokken. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Heeswijk verlaat de kerk maar blijft wel en wee samen delen

HEESWIJK-DINTHER -  De kerk en de kroeg, daar kwamen de mensen vroeger samen. Maar na 1 januari zal de deur van de Heeswijkse kerk op slot gaan.  In ieder geval voorlopig, want in 2020 zal duidelijk worden wat er gaat gebeuren met de Sint-Willibrorduskerk. 

De kerststal staat te pronken naast het altaar, dennentakken hangen versierd tussen de kerkbanken. Alles hebben de vrijwilligers van de versiergroep uit de kast gehaald om de Sint-Willibrorduskerk deze kerst nog één keer te laten stralen. Want  hoe paradoxaal dan ook,  als de parochianen op 1 januari nog een keer bij elkaar komen om het nieuwe jaar in te luiden, sluit de Heeswijkse kerk de deuren. Misschien is er nog een keer een uitvaart, een bruiloft of wat, maar 2020 wordt hoe dan ook het jaar dat de kerk van Heeswijk geen kerk meer zal zijn.