Volledig scherm
Heijmans is bijna klaar om te gaan bouwen op het Dico-terrein in Uden. Op de achtergrond staat het kantoor dat nog gesloopt moet worden. © Hans van Alebeek

Heijmans is klaar met Land van Dico, nu de vleermuizen nog

UDEN - De firma Heijmans denkt in mei 2019 te kunnen beginnen met woningbouw op het zogeheten ‘Land van Dico’ in Uden. De sanering van de grond is nagenoeg afgerond.

De bodem van het oude terrein van beddenfabriek Dico aan de Losplaats in Uden was ernstig vervuild en daarom heeft Heijmans de afgelopen maanden de bovenste grondlagen zo'n twee meter afgegraven en nieuwe grond opgebracht. Fase een van het project kan daarmee in mei 2019 van start. In totaal gaat het dan om zo'n 100 van de maximaal 200 woningen die het terrein gebouwd gaan worden. 

Sloop

Begin volgend jaar moet nog wel het oude Dico-kantoor aan de Losplaats tegen de vlakte en wordt ook die ondergrond gesaneerd. Onderzoek heeft aangetoond dat in het gebouw enkele dwergvleermuizen huizen. Als alternatieve huisvesting zijn in maart dit jaar in de buurt vier speciale vleermuiskasten opgehangen. Ook zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat de beesten voor de winter nog in het kantoor kruipen.  

GroenLinks deed vorige week nog de suggestie om een deel van het kantoor te laten staan voor de vleermuizen. Wethouder Maarten Prinssen maakte duidelijk daar niks voor te voelen.