Volledig scherm
PREMIUM
Aan het Heilig Hartplein in Veghel wordt het hoodfkantoor van Hobij uitgebreid. Hiervoor wordt bestaande bebouwing gesloopt. © Van Assendelft Fotografie

Heilig Hartplein Veghel wordt met elke hap een stukje mooier

VEGHEL - Het Heilig Hartplein in Veghel zit in de lift. Met de nieuwbouw van Hobij op het hoekje van het plein en de aanstaande bouw van appartementen en woningen aan het Heilig Hartplein 16-22 verdwijnen weer enkele rotte kiezen.  

Volledig scherm
Op de plek van Heilig Hartplein 16 - 22 komt nieuwbouw. © Kirsten Rietbergen

‘Appartementen en woningen, mét parkeerkelder’, valt er te lezen op een reclamedoek aan de gevel van een reeks panden aan het Heilig Hartplein in Veghel. Maar van de nieuwe woningen met uitzicht op de haven is nog niets te zien. Een deel van de gevel van wat eerst shoarmatent 'Delicious’ was, valt van ellende bijna naar beneden. Wie door het gangpad ernaast kijkt, ziet een braakliggend terrein. Dit hoekje van Veghel is bepaalt geen visitekaartje, en al helemaal niet tegenover de passantenhaven, waar toeristen een bezoekje aan het centrum van Veghel brengen. 

 1. Bespuugd en uitgescholden door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’
  PREMIUM
  Interview

  Bespuugd en uitgeschol­den door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’

  De Udense Ineke de Wild, al dertig jaar veganist, protesteerde manmoedig in haar eentje bij het provinciehuis tijdens het boerenprotest. Ze kreeg smalende blikken, werd bespuugd en uitgescholden. De vrijdag erna stond ze er wéér, samen met twee medestanders. Dit keer kwam haar protestbord niet ongeschonden uit de strijd en werd ze bijna van een muurtje geduwd. Maar opgeven, ho maar. Wie is deze dappere Udense?
 2. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.