Aan het Heilig Hartplein in Veghel wordt het hoodfkantoor van Hobij uitgebreid. Hiervoor wordt bestaande bebouwing gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het Heilig Hartplein in Veghel wordt het hoodfkantoor van Hobij uitgebreid. Hiervoor wordt bestaande bebouwing gesloopt. © Van Assendelft Fotografie

Heilig Hartplein Veghel wordt met elke hap een stukje mooier

VEGHEL - Het Heilig Hartplein in Veghel zit in de lift. Met de nieuwbouw van Hobij op het hoekje van het plein en de aanstaande bouw van appartementen en woningen aan het Heilig Hartplein 16-22 verdwijnen weer enkele rotte kiezen.  

Op de plek van Heilig Hartplein 16 - 22 komt nieuwbouw.
Volledig scherm
Op de plek van Heilig Hartplein 16 - 22 komt nieuwbouw. © Kirsten Rietbergen

‘Appartementen en woningen, mét parkeerkelder’, valt er te lezen op een reclamedoek aan de gevel van een reeks panden aan het Heilig Hartplein in Veghel. Maar van de nieuwe woningen met uitzicht op de haven is nog niets te zien. Een deel van de gevel van wat eerst shoarmatent 'Delicious’ was, valt van ellende bijna naar beneden. Wie door het gangpad ernaast kijkt, ziet een braakliggend terrein. Dit hoekje van Veghel is bepaalt geen visitekaartje, en al helemaal niet tegenover de passantenhaven, waar toeristen een bezoekje aan het centrum van Veghel brengen.