Volledig scherm
PREMIUM
Ton Derks in de Oervallei, de laatste aanwinst van Hemelrijk die zondag officieel geopend wordt. © Van Assendelft

Hemelrijk als springplank voor keten van recreatieparken

VOLKEL - Om BillyBird Park Hemelrijk in Volkel nog aantrekkelijker te maken, investeerde Ton Derks afgelopen jaar een kleine half miljoen euro. Met zijn twee zoons droomt hij van een keten van dit soort lokale recreatieparken. ,,Maar niet om miljonair te worden.”

,,Dit wordt volgens mij echt een plek waar ouders met hun kinderen samen gaan spelen”, zegt directeur Ton Derks (58), wijzend op de nieuwe ‘Oervallei’ om hem heen. Samen de berg opklauteren via balken en touwen en dan de glijbaan afroetsjen, zwieren aan een grote ‘mijn-schommel’ of in het fijne zand oude botten van dino’s blootleggen. En anders kunnen papa’s en mama’s bij de grote tipi-tent altijd nog een BillyBird biertje nuttigen - zelf ontwikkeld - en vers gebakken pizza eten. 

  1. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.