De glijbaan op de nieuwe oervallei op Hemelrijk in Volkel wordt een paar meter ingekort.
Volledig scherm
De glijbaan op de nieuwe oervallei op Hemelrijk in Volkel wordt een paar meter ingekort. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Hemelrijk kort glijbaan paar meter in na bijna-ongeval

VOLKEL - De grote glijbaan op BillyBird Park Hemelrijk in Volkel waar onlangs een jongen bijna vanaf vloog  wordt aan de bovenkant een paar meter ingekort. De aanpassing aan de glijbaan vindt volgende week plaats. Dat zegt Ton Derks, directeur van Hemelrijk. 

De glijbaan werd gesloten nadat een filmpje opdook waarin te zien is dat een jongen loskomt van de baan.  Het filmpje leidde tot veel verontruste reacties.  Ook werd bekend dat het niet het eerst incident was op de glijbaan.  BillyBird Park Hemelrijk stuurde het filmpje naar glijbaanbouwer IJslander BV .

Keuren

,,De leverancier komt volgende week de glijbaan aanpassen. De baan wordt boven een paar meter ingekort en er komt op de berg een trapje om lager te kunnen starten”, laat Derks weten. ,,Daarna moet alles opnieuw gekeurd worden, dus we zijn al gauw twee weken verder voordat de ingekorte glijbaan in gebruik kan worden genomen.” 

De reusachtige glijbaan, gemonteerd op een heuvel, is  nu ongeveer twintig meter lang en hoort bij het nieuwe speelgebied Oervallei. In april werd het het gebied met nieuwe attracties geopend.