Volledig scherm
De zomerse voorstelling ‘Gelukkig maar dan anders’ op camping De Mossel.

Het beste openluchttheater van Nederland? De Kersouwe in Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER -  Waar staat het beste openluchttheater van Nederland? In Heeswijk-Dinther. Dat vinden in ieder geval de leden van openluchttheaters.nl.  Zij kozen natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther als winnaar van de Epidaurusprijs die elk jaar wordt uitgereikt aan het meest innovatieve openluchttheater. 

Volledig scherm
© De Kersouwe

De Kersouwe uit Heeswijk-Dinther werd verkozen boven gopenluchttheater Cabrio uit Soest en Bostheater Ommen. De Kersouwe dankt de prijs aan de wijze waarop afgelopen seizoen overgestapt is op het gebruik van herbruikbare glazen bij evenementen.

Topjaar voor buitentheater

Henk Voets, voorzitter van openluchttheaters.nl  zei dat 2019 weer een topjaar was voor de buitentheaters. De 41 aangesloten theaters ontvingen samen ruim 452.000 bezoekers verdeeld over 817 voorstellingen.  Vooral concerten en dance festivals zorgen voor de toename van deze cijfers. Het aantal bezoekers aan de toneelvoorstellingen en jeugdvoorstellingen blijft al vele jaren op een constant niveau.

Volledig scherm
‘Henk Voets (links), voorzitter openluchttheaters.nl reikt de oorkonde uit aan Pieter-Jan van Hoof (rechts), voorzitter Natuurtheater De Kersouwe. © Vereniging Nederlandse Openluchttheaters