Volledig scherm
PREMIUM
Het is niet meer zo gezellig in de huiskamer van Schaijk. © Ruud Rogier

Het is hommeles tussen de oudjes in Oss en Schaijk

CollumnHet zal toch geen nieuwe trend zijn: ruzie tussen de oudjes? Je zou het haast denken als je de krant van afgelopen week leest. In de Osse serviceflat Sterrenbos vechten ze elkaar de flat uit en in Schaijk is het flink hommeles in het dorpstrefpunt Onder de Linde. 

Quote

Er is nog niet met wandelstok­ken geslagen of breinaal­den geprikt

In Schaijk is het echt triest. Zeven jaar geleden kwam de zorgcoöperatie Schaijk met het idee: een gezellige huiskamer voor heel het dorp waar iedereen zo kan binnenlopen voor wat koffie en gezellige klets. Zo’n groot succes dat ze vanuit heel het land kwamen kijken hoe je zoiets moet opzetten. Prachtig. 

Maar nou zit er lelijk de klad in omdat de tafelschikking is veranderd. Echt waar. Eerst  was er één grote tafel waar iedereen kon aanschuiven, nu zijn het aparte tafeltjes en dat viel verkeerd. Er is nog niet met wandelstokken geslagen of breinaalden geprikt maar er zijn al wel gastvrouwen en -heren ‘onheus en respectloos bejegend’.  En wij met zijn allen maar denken dat die oudjes daar gezellig zitten te kletsen en te mutsen.