Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad van Boekel © Kees Backx/BD

Het kleine, eigenwijze Boekel gaat tegen het klimaatakkoord stemmen

BOEKEL - Boekel geldt al jarenlang als klein en eigenwijs en de luis in de pels.  Het gaat die ‘geuzentitel’ op 29 november weer waarmaken. Dan stemt het  college van B en W  op de ledenvergadering van  de VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, tegen het klimaatakkoord. 

Een woordvoerster van de VNG zegt te verwachten dat meer gemeenten met moties zullen komen met mitsen en maren. ,,De gemeenten zijn wel vrij essentieel bij de uitvoering van het klimaatakkoord, maar de VNG is slechts één van de partners waar de regering mee spreekt. Bij de gemeenten leven reële en begrijpelijke zorgen.” De vereniging maakt zich geen illusies: ,,Het klimaatakkoord gaat gewoon door. Net zoals de energietransitie ook gewoon doorgaat.” 

  1. Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’
    PREMIUM

    Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’

    VEGHEL - Emma van Boxtel (24) uit Den Bosch had haar pakjesavond waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Onderweg naar werk kreeg ze een lekke band en besloot ze haar Toyota Aygo langs de kant van de weg te zetten. Na het werk wilde ze haar auto ophalen en zag ze dat de portier openstond en er zelfs mensen in de auto zaten. Er bleken kinderen in te zitten. ,,Het was een grote ravage. Ze hebben niks meer van de auto overgelaten.”