De drie dames weten niet wat ze aan moeten voor kledij.
Volledig scherm
De drie dames weten niet wat ze aan moeten voor kledij. © H Ebos

Het prinsenpaar is gewild inspiratiebron bij Peeltuuters

VENHORST - Ondanks dat een miezerige regen de optocht teisterde trok de kleurrijke optocht veel bekijks. De Peeltuuters optocht met de fraaie, kleurige outfits van de loopgroepen met hier en daar een individuele grappige deelnemer en carnavalesk versierde wagens was dan ook het aanzien waard..

De groep koeien lossen het stikhof probleem op van de prins
Volledig scherm
De groep koeien lossen het stikhof probleem op van de prins © H Ebos

Geen afzeggingen of route aanpassingen voor de 23 groepen en wagens. Met ludieke spreuken en thema’s was vooral het prinsenpaar de prins Wout (Vinken) en prinses Jantien een geliefd object. Als boer in Landhorst waren invallers heel jonge boeren beschikbaar. “Er zijn er niet meer zo veel.” Verklaarde een van hen en had als motief: ‘Omdat het prinsenpaar carnavallen moet.’ 

Twee creatief verkleed met doorzichtige paraplu’s getooide dames waren op zoek naar het prinsenpaar. Behulpzaam was een grote groep koeien met het motief: ‘ Met al deze koeien in de wei is boer Wout stikstof vrij.’ Buurtschap Kraaiendonk past hun carnaval aan en doen dit jaar de vinkendans. De vrolijke en kleurrijk uitgedoste buurt had flink geoefend met zang en dans.

In de wolken met een vliegmasjien

Twee moi vrouwkes besloten het leven om te gooien en alles dubbel te doen. Te zien al die carnavaleske teksten op hun kleding was het menens. Letterlijk ‘gestrikt voor het carnaval’ was een carnavalesk item, waarbij twee mooi verklede dames met tientallen strikjes getooid waren. Ook ludiek was de wagen, die als een soort klerenkast inclusief accessoires voorbij trok.’ Wa doe we an.’ was dan ook de vraag. Een groep was zo in de wolken met prinses Pien en stuntte met een ‘vliegmasjien. Aan het einde van de optocht fladderde een kleurrijk en fraai geklede groep papegaaien voorschijn.