Hippe Gasten treden op bij Rock Am Ringoven.
Volledig scherm
Hippe Gasten treden op bij Rock Am Ringoven. © B Raaijmakers

Hippe Gasten laten Heise jeugd swingen

MARIAHEIDE - Een rustige start waarbij het festivalpubliek stilletjes binnendruppelt was er voor Rock Am Ringoven afgelopen zaterdag niet bij. De zesde editie van het kleinschalige Heise rockfestival barstte al vanaf de eerste minuut in alle hevigheid los. Zo'n 200 kinderen bestormden het festivalterrein 'Bertjes Wij' om te luisteren naar hun idolen van de Hippe Gasten. 

De kinderen hadden zich op school, die bestond 50 jaar, al heel goed voorbereid op het optreden van de Erpse band. Zo droegen ze elk hun zelfgemaakte, coole festivalshirt, versierde polsbandje en zelfs een eigen VIP-pas. Afgelopen woensdag kreeg de Heise jeugd ter voorbereiding al een workshop drummen en zingen van gitarist Daan en drummer Bram van de band. De nummers van de Hippe Gasten waren op de Maria ter Heideschool al meerdere keren gezongen, dus de kinderen konden 'Koning van de dansvloer' en 'Tonnie van tegenover' uit volle borst meezingen. 

Stagediven

Zanger Jon maakte van het optreden een interactieve en energieke gebeurtenis en liet de kinderen doorzakken, springen, stagediven en de mooiste moeder kiezen. Niet alleen de kinderen deden enthousiast mee, maar ook bij de oma's gingen de voetjes van de vloer. Renske, Maud, Lisa, Yasmine, Lynn en Roos uit groep 7 zijn helemaal fan van de Hippe Gasten. ,,De drum- en zangles was heel erg leuk en het optreden vanmiddag was ook supervet." Het leukste liedje volgens de dames: Paradijs. 

Rocken

Voor de meeste meiden was dit overigens niet hun eerste festival. De rockchicks in de dop zijn elk jaar op Rock Am Ringoven te vinden. ,,Want je kunt schminken en spelen en je mag lekker lang opblijven. En vanavond gaan we naar opa en oma. Het songfestival kijken." Op die manier konden hun ouders, samen met zo'n 900 andere rockliefhebbers, nog urenlang genieten van het hardere rockwerk van Black Django's, Musest en Prinz Klauz of gewoon bijbuurten op het gezellige festivalterrein.