Bij horecagroothandel Sligro worden jaarlijks duizenden kerstpakketten ingepakt. Hobij maakt er nu lentepakketten van, om het bedrijf de coronatijd door te helpen.
Volledig scherm
Bij horecagroothandel Sligro worden jaarlijks duizenden kerstpakketten ingepakt. Hobij maakt er nu lentepakketten van, om het bedrijf de coronatijd door te helpen. © ANP

Hobij maakt gebaar naar medewerkers met uitdelen lentepakketten

VEGHEL - Uitzendorganisatie Hobij in Veghel steekt de eigen medewerkers en  horecagroothandel Sligro een hart onder de riem door 3000 lentepakketten te bestellen. 

,,Iedereen heeft het lastig, dus we willen nu graag iets betekenen voor anderen”, zegt directeur Han van Horen. Zijn bedrijf Hobij zet zo’n 3000 flexmedewerkers uit Nederland, Polen, Litouwen, Letland en Roemenië aan het werk in de logistiek, industrie en techniek. Met de coronacrisis zit een deel van deze mensen thuis. Maar ook een groot aantal van hen is nog gewoon aan het werk, of ‘doorgeschoven’ van een bedrijf dat het werk door de crisis zag opdrogen naar een bedrijf dat het nu juist extra druk heeft, stelt Van Horen. Om al deze mensen een hart onder de riem te steken, bedacht Han van Horen een nieuw soort ‘kerstpakket’, het 'lentepakket'. ,,Om onze mensen wat extra waardering te geven, in de vorm van een koelbox met mooie producten. Sligro stelde het pakket samen. Het wordt binnenkort, met een mooi briefje erbij, bij onze medewerkers geleverd. Dat wil trouwens niet per se zeggen dat we aan het eind van het jaar geen kerstpakketten meer sturen; dat moet we nog even bekijken. Maar door dit anticyclische denken, kunnen we onze mensen en de economie nú vooruit helpen.”

Met de actie helpt Hobij meteen plaatsgenoot Sligro. Nu horecazaken gesloten zijn, is het ook voor horecagroothandel Sligro een moeilijke tijd. Het Platform Ondernemend Meierijstad (POM) riep ondernemers uit de gemeente op om elkaar nu te steunen. Hobij doet dit door koelboxen te bestellen met levensmiddelen van Sligro voor zijn werknemers, als een soort van vroeg kerstpakket. ,,Het is maar een kleine order voor Sligro, maar ik denk dat het toch een mooi gebaar is”, zegt Van Horen.

Bedankje voor flexibele medewerkers

Hij hoopt dat meer bedrijven zijn voorbeeld volgen. ,,Als meerdere bedrijven nu een lentepakket zouden geven aan hun medewerkers, dan zou dat een mooi effect zijn van onze actie. In mijn visie moet je, juist als het níét uitkomt, een stapje extra zetten. Juist dan is het nodig. Niemand wil ziek worden, iedereen wil er het beste van maken. Je moet het als bedrijf wel kunnen natuurlijk, daar ben ik me van bewust. Dus ik begrijp het ook als dit voor bedrijven nu niet mogelijk is. Onze mensen hebben de afgelopen weken heel flexibel moeten zijn; velen zijn bijvoorbeeld aan een nieuwe functie begonnen en zijn daardoor ook verhuisd. We willen hen dan ook hartelijk bedanken dat ze hierbij zo goed meegedacht en meegeholpen hebben.”