Volledig scherm
Diamanten paar Koenders- Heijneman uit Uden. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Hoe een dans leidde tot 60 jaar huwelijksgeluk in Uden

UDEN - Terug naar ruim zestig jaar geleden, op de kermis in Oud-Zevenaar. Theo Koenders krijgt van zijn broer Wim de vraag of hij wil dansen met Anneke Heijneman. Anneke is de zus van Leike, die verkering heeft met Wim. 

De twee geven elkaar een hand en starten hun dans. Het is het begin van een relatie, die inmiddels heeft geresulteerd in een diamanten huwelijksjubileum. Theo en Anneke zijn zestig jaar getrouwd.

De ander in zijn of haar waarde laten, dat is wat Theo (86) en Anneke (88) al tientallen jaren doen. Ze hebben samen twee kinderen en twee kleinkinderen.

Stilzitten doen ze niet. Er wordt nog iedere dag gekookt door Anneke, die gebruik maakt van de groenten die Theo in zijn moestuin kweekt.

Anneke wandelt veel en heeft dat altijd al gedaan. Ze heeft vier keer de Vierdaagse van Nijmegen gelopen en 25 jaar de avondvierdaagse in Uden. Tot haar 80ste zat ze op yogales. Theo is vaak in zijn tuin te vinden. Hij biljart graag, helpt Anneke mee in het huishouden en leest iedere dag de krant. Het hout dat voor de open haard gebruikt wordt, zaagt en klooft hij zelf.

Het paar geniet elke dag en is dankbaar dat ze nog samen zelfstandig kunnen wonen en van elkaar gezelschap kunnen genieten.