Volledig scherm
PREMIUM
Danny Vera (l) en Mercy John. © .

Hoe Veghelaar John Verhoeven Top 2000-geschiedenis schreef met Roller Coaster

VEGHEL - De meeste ogen zijn misschien gericht op Danny Vera. Maar de basis voor megahit ‘Roller Coaster’ werd toch echt gelegd met de gitaar van singer-songwriter John Verhoeven uit Veghel. Samen scoren ze de hoogste binnenkomer in de geschiedenis van de Top 2000. ,,Nog boven Stairway to Heaven! Het is echt absurd.”

Natuurlijk wist hij dat het een goed liedje was. En natuurlijk zou er massaal op gestemd worden. Maar de vierde plek? Zelfs een paar dagen na de bekendmaking kan John Verhoeven het nog amper geloven. ,,De telefoon bleef maar rinkelen zaterdagavond", zegt hij. ,,Ik had geen idee dat de top 10 al bekend zou worden, dus ik dacht eerst nog dat het persoonlijke lijstjes waren. Dat vrienden lieten weten dat ze op ons hadden gestemd. Maar het was dus de échte lijst. We staan gewoon boven Led Zeppelin!”

  1. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
    PREMIUM

    De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

    OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.