Honderden starten Solexrace Festival met hotseknotsrit in rallytruck

VIDEOHEESWIJK-DINTHER - Een hotseknots-ritje in een ‘Dakar truck’ was de meest bijzondere act vrijdagavond bij de start van het 24-uurs Solexrace Festival. Honderden bezoekers hadden er een tientje voor over, voor KiKa. 

Zo profiteerde ook het goede doel weer bij de start van ‘de Zwarte Cross van het Zuiden’, zoals het driedaagse festival in Heeswijk-Dinther steeds vaker wordt genoemd. Natuurlijk draait het om muziek, gezelligheid, een drankje en eindeloos rondjes rijden op solex- en andere brommers. Maar intussen loopt ook de pot voor Kika, de Stichtingen Kinderen Kankervrij, lekker vol.

Al twaalf jaar zamelt het 24-uurs Solexrace Festival geld in voor hetzelfde goede doel. ,,We hebben er ooit voor gekozen en dat beviel ons goed dus zijn we er aan vast blijven houden’’, zegt organisator Roy van der Heijden.

In een rallytruck

Elk team dat zaterdag en zondag meedoet aan de Solexrace moet tenminste 150 euro dokken voor het goede doel. Dat is al jaren zo. Nieuw dit keer was als passagier meerijden in een rallytruck, over de crossbaan op het festivalterrein. 
Diverse Dakarrijders uit de regio kwamen hiervoor naar Heeswijk-Dinther. ,,Het is onze hobby en het is voor een goed doel’’, aldus Egbert Wingens uit Schaijk. Hij genoot ervan om zo hard te crossen als zijn passagiers maar wilden. Reed hij toch niks kapot zo? ,,Nee dat niet maar we hebben er wel een paar honderd liter diesel doorheen gedraaid. Alles voor het goede doel hè.’’

Volledig scherm
Egbert Wingens © Maarten van den Hurk / BD
Volledig scherm
Festivalgangers kijken naar een voorbijrazende rallytruck. © Maarten van den Hurk / BD
  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.