De tent op de Markt is al jarenlang een belangrijke feestlocatie tijdens carnaval. Hier is de tent het decor voor het ‘zwientje tikken’ tijdens de Baggemèrt.
Volledig scherm
PREMIUM
De tent op de Markt is al jarenlang een belangrijke feestlocatie tijdens carnaval. Hier is de tent het decor voor het ‘zwientje tikken’ tijdens de Baggemèrt. © Van Assendelft Fotografie

Horeca Uden en de Knoerissen botsen over carnavalstent op Markt

UDEN - De Udense horeca en de Knoerissen hebben ruzie over de feesttent op de Markt. Jaren runden ze die samen, nu staan de cafés op maandag- en dinsdagavond buitenspel en is Markant de baas. Bij de gemeente ligt een bezwaarschrift van de kroegen tegen de tent, intussen wordt er nog wel gepraat. Maar nog veel meer gezwegen. 

Op zondag 26 januari houden de Knoerissen hun traditionele inschrijffeest voor de Udense carnavalsoptocht. Een gezellige middag voor deelnemers en clubs aan de optocht en tevens de laatste officiële bijeenkomst van  prins Porcellus van het afgelopen jaar. Normaliter is dat feestje altijd in een van de kroegen rondom de Markt, dit jaar in cultuurpodium De Pul.